Както всяко едно хубаво нещо CooKiBooKi стартира внезапно и непланирано. Когато в края на 2010 г. напуснах банката започнах да усещам нуждата да науча нещо ново, което ще ми даде възможност да прилагам някои от шантавите си идеи. Точно по това време набираха голяма популярност блоговете за кулинария, в които имаше невероятни произведения на кулинарното изкуството. Няколко месеца разглеждах блоговете и форумите и някакси не осъзнах как кулинарията постепенно ме грабна и понеже дотогава не бях чупила и едно яйце през живота си, реших да изкарам някакви интензивни курсове, за да науча поне елементарните неща. Така попаднах на сайта на Академията и реших да се запиша на едномесечен курс. За най-голямо мое разочарование курсовете не бяха това, което очаквах - там просто ни използваха като черни работници в кухнята на Грант Хотела и най-общо казано на нищо не ни научиха. Тогава осъзнах, че най-добре ще се науча като експериментирам и чета разни уроци по интернет.

Преждевременно бях ангажирала моя приятел да ми разработи кулинарен блог, където да мога да публикувам кулинарните си експерименти :). Когато реших да пристъпя към първия си експеримент моето най-голямо учудване беше, че няма откъде да си купя елементарни неща, като инструменти за моделиране, сладкарски бои, захарно тесто и т.н. Така се роди идеята за електронния магазин, който по-скоро трябваше да е допълнение към кулинарния ми блог.

Така на 03.05.2011 г. се роди CooKiBooKi. Още на първата седмица стана ясно, че електроният магазин няма да е "допълнение" към блога, а напротив - популярността му се увеличи с напълно неочаквани темпове. В началото успявах да си отделя време за кулинарния блог, но от пролетта на 2012 г. се оказа, че такова вече почти не ми остава от работата по електронния магазин. Тогава моят приятел ми сподели своята идея за онлайн принт център, какъвто все още не съществуваше в България. За това време това беше доста амбициозна идея, защото първо трябваше да намерим необходимото време, второ трябваше да разработим модул, който да позволява на клиентите да изпращат свои снимки за печат и трето, да организираме транспорта на разпечатаните листа. Освен това имаше и много допълнителна работа по подготавката на принт центъра - избор и покупка на техника, консумативи, инсталиране на софтуер, организиране на база данни и т.н. В крайна сметка в рамките на 2 месеца успяхме да стартираме с проекта за принт център, който за наша радост заработи на пълни темпове още от самото начало. Малко по-късно създадохме първата онлайн принт галерия с готови шаблони за принтиране, разделени по тематика. Асортиментът на шаблоните постоянно се увеличава, като на този етап сме подготвили над 2000 такива, готови за публикация. На този етап имаме още няколко щури идеи, които предстои да бъдат реализирани, като някои от тях не са реализирани все още никаде... или поне все още ние не сме видяли такива.

И така някак си не успях да се насладя на новото си хоби - кулинарията. Публикациите в блога драстично намаляха - остана ми единствената наслада - декорацията на бисквитки - нещо, което успява да ме успокои след напрегнатия работен ден. Но това, което най-много ни радва е вдъновението и шедьоврите на кулинарното изкуство на нашите клиенти, за реализирането на които, колкото и малко и скромно да е, има принос и CooKiBooKi. Това ни мотивира още повече да продължим да развиваме нашето "отроче" в нови и предизвикателни насоки, да прилагаме всякакви нестандартни идеи, които да са основа за нечие вдъхновение и да бъдат реализирани под някаква форма в кулинарните произведения на нашите клиенти и последователи.